Til forsiden
Til forsiden
Søg

Ret sidens egenskaber

Oprettet: 1. januar 1900  //  Forfatter:   //  Opdateret: 6. februar 2012
Tags:

Hvis du vil ændre egenskaberne for en side efter den er oprettet, så skal du blot klikke på siden i sideoversigten og vælge fanen "Sideegenskaber".

Følgende skærmbillede fremkommer:

Felterne har følgende betydning:

  • Sidens navn
    Sidens navn er det navn, som bruges internt i easynet CMS administrationen til at identificere siden, når du linker til dem eller ser den i statistikken. Har du eksempelvis to sider, der hedder "Galleri", så kan det være en fordel at give dem et ekstra navn i dette felt - fx. "Galleri - ventilationsanlæg".
     
  • Beskrivelse
    Dette felt benyttes kun, hvis du i dit design har brug for en ledsagende tekst til menupunktet.
     
  • Sideskabelon
    Her kan du vælge den sideskabelon, som siden skal oprettes efter. Der kan være flere tilgængelige skabeloner afhængig af indholdet. Tal med os, hvis du vil vide, hvilke skabeloner I har til rådighed. 
     
  • Kladde (vises ikke)
    Ved at afkrydse kladdefunktionen vises siden ikke i menuen på løsningen, men den kan stadig tilgåes, hvis man kender det direkte link til siden.
     
  • Vis kun indholdsdelen af siden
    I særlige tilfælde vil man gerne have vist en side uden topmenu. I det tilfælde skal man sætte kryds her. Tal med os, hvis du vil vide, hvordan funktionen virker specifikt på jeres løsning.
      
  • Viderestilling
    Hvis man har en side (fx. kontakt), som går igen flere steder på løsningen, så kan man nøjes med at oprette indhold på siden ét af stederne, og så linke til den via en viderestilling fra de øvrige steder. En viderestilling henter således indholdet fra den side, som den viderestilles til, og viser det som var det oprettet på den side, som man viderestiller fra.
     
  • Nedarvning
    Hvis man har behov for at gengive dele af indholdet på en side på flere andre sider, og gerne vil nøjes med at vedligeholde det ét sted, så er nedarvning løsningen. Nedarvningen kræver, at man kan isolere det indhold, man gerne vil gengive på flere sider, i en særskilt zone. Ved at oprette indhold på en løs side i netop den zone, så kan man hente indholdet ind på den side, som man nedarver til.
     
  • Menutekst
    Menuteksten er sidens navn i menuen (hvis den oprettes som menuside). Modsat feltet "Sidens navn" er menutekst det navn, som de besøgende ser. Og det er her, at man godt kan have et kortere menunavn eller et andet menunavn end "Sidens navn".
     
  • Indryk
    Her er der mulighed for at indrykke menupunktet et antal pixel, hvis der er behov for det.
     
  • Standard typografi
    Her angiver man det standard typografi (skrifttype), som siden vælges som standard på siden.
     
  • Ny topgrafik
    Feltet er beregnet til et sidespecifikt billede, som fx. kan vises som topbillede på siden. Feltet kan også have andre funktioner (eksempelvis sidespecifik baggrundsgrafik).
      
  • Cache-control
    Denne indstilling bruges til at styre, om indholdet på siden skal caches (lagres) lokalt hos brugeren eller ej. I visse situationer kan det være nødvendigt, at siden hentes fra webserveren hver gang.
     
  • Udelade side fra søgeresultater
    Mulighed for at markere, om den pågældende side skal indekseres ved søgning på websitet. Kræver at søgemodulet er installeret.
     
  • Tags
    Mulighed for at tagge siden med relevante nøgleord i forbindelse med søgning og indeksering. Kræver at wiki-modulet er installeret.

Når de relevante oplysninger er rette klikker du på GEM for at gemme siden.

DIT NAVN:

DIN E-MAIL:

HVAD MANGLER DU?

KATEGORIER
OM SYSTEMET
SIDER
Menusider
Andre sider
Opret ny side
Ret sidens egenskaber
Sikkerhed på siderne
Søgeoptimering af siderne
Slette sider
Flytte sider
Kopiere sider
Sortere sider
OPRET INDHOLD
LAYOUT
FILER
STATISTIK
SØGEOPTIMERING
MODULER
GOOGLE APPS
E-MAIL

KONTAKT OS

Ring på 70 25 03 70
Skriv til support@easynet.dk